Miljövänligt att cykla med elcykel

Det "fordon" som är allra miljövänligast är ju cykeln. Om man vill satsa på en bra cykel, så kan det vara god idé att köpa elcykel. En sådan cykel är fortfarande miljövänlig, eftersom att den drivs på el, så väl som med egna trampningar. En cykel i sig, den drar ingen energi samt att den lämnar inte några föroreningar efter sig. Att byta bilen till cykel är rätt smart, om man har möjlighet till det vill säga. Det går att cykla året runt! Om 1% av bilåkandet i Sverige förs över till cykel minskar bensinförbrukningen med 55 miljoner liter per år, vilket motsvarar minskade kvävedioxidutsläpp på drygt 22 300 ton.

Köp en billig elcykel

Om du fundera på att köpa en elcykel, satsa gärna på att köpa en då det är rea! Det händer ofta att det är elcyklar på rea. En elcykel kan ju kosta en del, men det är en riktigt bra investering. En sådan cykel är ofta lite roligare att använda. Sen är den ju smart med, då den har ett batteri. Det är bara koppla på den om du är lite trött i benen. Eller om du behöver ha extra fart uppför backen eller i motvind. 

För att hitta en elcykel som passar dig, så kan det vara värt att gå till närmaste cykelbutik för att testa olika modeller. Det gör det hela lite lättare att välja vad det är för typ av cykel du ska köpa.

8 Jan 2022