Använd jojobaolja som hudvård

Något som änge använts både som hudvårdsprodukt och som livsmedel det är jojobaoljan. Under senare tid har den även kommit att bli en vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter. Du kan därme välja att använda renjojobaolja, jämför olika på  bästaprodukterna.com eller att köpa krämer och annat med denna olja i. 

Jojobaoljans egenskaper 

Jojobaoljan är gyllengul till färgen och egentligen är det inte en riktig olja, utan det är en kombination av vaxämnen i flytande form. 

Jojobaoljan kommer från Jojobaväxten, ett litet träd som blir mellan en och tre meter högt. Bladen är grågröna till färgen och trädet växer i ökenområden, speciellt vanligt är det i Nordamerika.

När detta träd är cirka 5 år, så kommer det frön och det är i dessa som  de flytande vaxämnena finns. 

Använda jojobaolja

Denna olja har bra egenskaper och den bsorberas enkelt av huden.  Den tillför fukt på ett bra sätt och gör huden mjuk och len. Oljan passar även oavsett vad du har för hudtyp. Är det en torr hud du har så skyddar oljan huden. Men den fungerar bra även med fet hy eller akne, då den hjälper till att normalisera talgutsöndringen i huden. 

Jojobaolja passar även att använda som hårvårdsprodukt. Du kan bland annat ha den i håret om det är så att håret känns torrt och livlöst. Massera då in den, låt verka 15 minuter och tvätta sedan håret som vanligt. 

Det finns flera olika varianter av jojobaolja, så det kan vara en god idé att jämföra dem mot varandra. 

2 Jan 2023