Vackert brun med betakaroten

"Ät morötter så blir du brun och fin!" Det är något jag växte upp med att höra och nu i vuxen ålder så har jag förstått att det faktiskt är helt sant. Som liten trodde jag inte ett ögonblick på det. Morötter innehåller ämnet betakaroten, som är ett förstadie till vitamin A. Och det är vitamin A som gör att vi blir bruna och fina. Så vill du få bättre färg till våren - ät mycket morötter! Eller så använder du kosttillskott som du kan läsa mer om på Fitnessfrank och också hitta fler saker som är bra för din kropp.

Inte bara för att bli brun

Även om de allra flesta äter betakaroten kosttillskott för att ge hyn en bättre lyster och färg så finns det faktiskt fler fördelar. Det är helt naturliga ämnen till att börja med så du tillför inga konstiga kemikalier. Sen bidrar A-vitamin till att hjälpa din syn och kan minska risken för både soleksem och att få hudcancer på grund av solens UV-strålar. 

Det blir ett naturligt solskyddsmedel kan man säga. Det betyder inte att du kan byta ut din solskyddskräm, men det betyder att du kanske kan gå ner några snäpp i solskyddsfaktor i alla fall. 

Själv äter jag morötter ofta. Det är goda snacks som också ger mig det jag behöver när det gäller vitamin A men för dig som inte kan äta morötter är det bra att det finns tillskott. 

17 Dec 2022