Använda produkter med retinol

Retinol i sig, det är ett ämne som anses vara mycket effektivt mot åldrande samt att det även är bra för att huden ska kunna bibehålla sin lyster samt sin mjukhet. Du som är ute efter bra produkter med detta ämne, du kan jämföra på bastitest24.se. Sedan finns det även salonger som har behandlingar med retinol.

Vad är retinol peeling?

En retinol peeling är en så kallad kemisk peeling som kan göras på salong. En sådan kan vara värt att göra om du vill behandla ålderstecken, ojämn hudton och problemhud. Ofta innehåller en sådan behandling på salong  två volymstimulerande och patenterande ingredienser som exfolierar huden, minimerar fina linjer och rynkor, ökar hudens spänst och ger en jämnare hudton.

Produkter med retinol

Det finns även en hel del produkter med retinol att använda själv hemma. Det finns krämer, serum, oljor och så vidare. Det kan vara svårt att veta vad som är vad, då det finns en massa olika retinolvarianter. Bland annat finns retinol, retinyl acetat och retinal. 

Du kan som sagt jämföra olika produkter för att se vilken som är bäst i test. Sedan när du väl köpt en av dem, se till att börja försiktigt med den. Det kan hända att din hud reagerar på behandlingen. Tänk även på att om du slutar att använda den, så kommer huden att återgå till hur den var innan. Så det kan vara idé att veta om att den måste användas kontinuerligt. 

13 Feb 2022