Satsa på att städa ekologiskt och giftfritt

Att städa ekologiskt och giftfritt, det är inte att bara använda dig av naturliga saker såsom vinäger och citron, för ur ekologisk synvinkel är dessa faktiskt inte så ekologiska. Citronen till exempel fraktas ju lång väg = inte så miljövänligt. De kan även vara odlade med konstgjorda bekämpningsmedel. Här skulle det alltså röra sig om naturlig städning, men inte ekologisk.

En snabb sökning på nätet kan ge dig mängder av förslag på ekologiska städprodukter, men det kan vara bra att ha koll på att ekomärkningar egentligen bara finns för mat.

När du köper saker för till exempelvis städsnng så är det bättre att titta efter märkningarna Bra miljöval eller Svanen. Då vet du att du får produkter som har gått igenom noggrann granskning och som lever upp till det de står för.

När man pratar om ekologisk städning så menar man alltså i själva verket oftast naturlig, kemikaliefri städning.

Om du anlitar städfirma, kanske för flyttstäd Gävle, så kan du kolla med dem huruvida de har ekologiska städprodukter eller inte, om det är något som är viktigt för dig.

Naturlig städning

Även om vissa produkter inte är så ekologiska och miljövänliga, så som att de inte kommer från Sverige, så kan de ändå vara ett bätte alternativ än det rengöringsmedel du har i skåpet. Det går därmed helt utmärkt att städa enligt olika husmorstips, i alla fall fram tills du hinner köpa rätt sorts rengöringsmedel med rätt märkning. 

 

13 Jan 2022